PetimEvcil.tr.gg Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PetimEvcil.tr.gg Forum

En evcil pet sitesi
 
AnasayfaGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Akvaryum balıkları=)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
VamPReLla




Kadın
Mesaj Sayısı : 25
Yaş : 29
Nerden : istanbul(=
İş/Hobiler : kitap okumak t.v izlemek pc.basına geçmek:D
Kayıt tarihi : 13/09/08

Akvaryum balıkları=) Empty
MesajKonu: Akvaryum balıkları=)   Akvaryum balıkları=) Icon_minitimePaz 14 Eyl. 2008 - 8:24

[b]Astronot balığı
ya da Oscar, doğal yaşam alanı Güney Amerika olan, yaklaşık 20-30 cm boyutlarında, yutabileceği tüm küçük balıklara karşı saldırgan bir balık cinsidir.

Kendi türüne uygun sert karakterli, bölgesine ait balıklarla birlikte beslenebilir. Akvaryumun alt ve orta kısmında yüzer. Geniş su hacmi ister, balık başına asgari 150 lt. su hacmi sağlanması uygun olacaktır. Bakımı deneyim gerektirir. Gerekli su şartları ve eş balıklar bulunursa yumurtayla akvaryum ortamında çoğalabilir. Dişi ve erkek yumurtalara bakarlar. Etçildir.

Benekli çöpçü balığı
Karma akvaryumlarda beslenebilen bir balıktır. Akvaryumun tabanındaki artık yemleri temizlediği için "çöpçü" adını almıştır. Akvaryum tabanında ince kum bulunmasını sever. Çöpçüler sürü balıklarıdır, grup halinde beslenmeleri gerekir. Yumurtayla çoğalırlar, akvaryumda çoğalmaları zordur. Hepçildir.

cam kedibalığı

Akvaryumda orta ve alt düzeylerde yüzer. Ba yukarda, kuyruğu aşağıda kendine özgü bir yüzme biçimi vardır. Sürü balığıdır. Akvaryumlarda grup halinde beslenmeleri gerekir. Akvaryumda çoğalması güçtür. Bakımı deneyim gerekitir. Etçildir.

cüce gurami
Büyük ve saldırgan balıklarla beslenmemesi gereken bir balıktır. Akvaryumun üst ve orta düzeylerinde yüzerler. İçinde bol bitki bulunan akvaryumları seven balıklardır. Bakımları deneyim gerektirir. Yumurtayla çoğalırlar. Erkekler yumurtaları suyun yüzeyine yaptığı köpük yuvada korur. Su üstü bitkileri olması üremeyi kolaylaştıracaktır. Akıntısız akvaryumlarda bakımladırlar. Hepçildirler.

cüce vatoz
Karma akvaryumlarda beslenebilir. Akvaryumda genellikle cama ve taşlara tutanarak yaşar. Akvaryumdaki yosunların temizlenmesinde önemli rol oynar. Yumurtayla çoğalırlar, yumurtalara erkek bakar. Hepçildir.

diskus
Adından anlaşılabileceği gibi vücut yapısı disk atmada kullanılan diski andırır. Yeşil, kırmızı, kahverengi ve mavi renk kombinasyonlarında birçok çeşidi vardır. Boyu en çok 20-25 cm arasına kadar uzayabilir. Bu boya gelmesi için büyük akvaryum tank hacmi, iyi bir beslenme ve safkan sağlıklı yavrularla başlamak gerekir.

gökkuşağı balığı
Adını göz alıcı renklerinden alan bir balıktır. Barışçıl ve sürü şeklinde yaşarlar. Bol bitkili, bir araya gelecekleri açık alanları bulunan akvaryumlardan hoşlanır. Suyun üst ve orta düzeylerinde yüzer. Yumurtayla çoğalır. Hepçildir.

japon balığı
Japon balığı, sazangiller ailesinden bir balık türü. Çarprazlama yöntemi üretim ile farklı renklerde ve vücut yapısında çok çeşidi üretilmiştir. Japon balıkları soguksu da yaşayabilirler bulundukları akvaryumlarda tek cins olarak besleniyorlarsa ısıtıcıya ihtiyaç yoktur. Su sıcaklığının 25 derece üstünde olması sağlıklarını olumsuz etkiler. Koi olarak adlandırılan türevleri havuzlarda 59 cm boy, 4.5 kg ağırlığa ulaşabilirler.

öpüşen gurami
Öpüşen gurami (Helostoma temminckii), doğal yaşam alanı Güney Asya coğrafyası ve Tayland olan bir balık türü. Akvaryum severlerin sergilediği öpüşme hareketinden ötürü ilgisini çekmiştir. Aslında sanıldığının aksine bu balıkların birbirlerine sevgi gösterisi değil güç sınama mücadelesidir. Öpüşen gurami diğer labirentli (beta) solunum yapan balıklar gibi su üstünden hava alma ihtiyacı hisseder. Barışcıl balıklardır özellikle gurami ailesinden diğer türlerle iyi geçinirler.

sarı prenses
Sarı Prenses,latince ismi Labidochromis Caeruleus olan barışçıl bir akvaryum balığıdır. Ülkemizde sarı prenses ismi ile satılmaktadır. 10-12 cm boylara ulaşabilirler. Anavatanı Afrika kıtasının Malawi gölü olan bu balık sığ kayalıklarda yaşamayı sever.

neon tetra
Barışçıl balıkların bulunduğu akvaryumlarda beslenmesi gereken, büyük balıklarla bir arada tutulmaması gereken bir balıktır. Akvaryumda orta ve alt düzeylerde yüzer. Sudaki değişimlere duyarlıdır. Sürü balıklarıdır. Akvaryumlarda gruplar halinde beslenemeleri gerekir. En az altılı grup halinde alınması önerilir. Kardinal diye adlandırılan renkleri aynı fakat daha irice bir türü daha vardır. Su değerlerine karşı hassastırlar. Tüm güney Amerikalı tatlı su balıkları gibi ph'ı düşük suyu severler. Aşırı sert, kireçli Türkiye suları için uygun balık değildirler. İthal edilen balıklar bir süre torf kullanılan filtreyle yavaşca suya alıştırılırsa kayıplar azalacaktır. Özellikle tüm balıklar için zararlı nitrat yoğunluğuna da dikkat edilmeli, tanktan uzaklaştırmak için düzenli dip çekimleri aksatılmamalıdır. Yumurtayla çoğalırlar, akvaryumda çoğalmaları güçtür. Bitki akvaryumlarının gözdesidirler. Hepçildirler.

mandalina balığı
Mandalina balığı (Synchiropus splendidus), Callionymidae familyasından tuzlu su akvaryumlarında yaşayan parlak renkli ufak bir balık türü. Doğal ortamı Batı Pasifik'tir ve genellikle Ryukyu Adaları ile batı Avustralya arasında görülür.

Genellikle yavaş hareket ederler ve yaşama alanlarının dışına çıkmazlar. Deniz dibinde beslenme alışkanlığına sahip oldukları ve küçük olmaları sebebiyle pek görünmezler. Erkekleri dikenli sırt yüzgeçlerine sahiptir.

şimdilik bu kadar.... Smile
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Akvaryum balıkları=)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
PetimEvcil.tr.gg Forum :: ~~Evcillerimiz~~ :: Balıklarımız-
Buraya geçin: